Men perfektion

              

Den här outfiten är perfektion! Jag älskar dem dova färgerna med den skarpa läppglansen. Jag älskar att det är uppklätt med långkjol men ända ledigt nog med en simpel t-shirt.
Åh, ge meg, ge mig, ge mig Kate Bosworth's känsla för stil!


Orken har inte varit på topp dem senaste dagarna. MEN jag tänker INTE klaga. nej nej! Idag ska man vara glad bara av att man är i liv ist. Usch. Man får verkligen lite perspektiv när hemska saker händer. Men som mänsklig natur låter så faller man snabbt in i gamla vanor, man sätter distans och man fortsätter precis som om inget hänt.

Tänker inte göra det den här gången, tänker se om mitt liv blir berikat av att vara glad över det man har, leva dagen till fullo och göra det mesta utav det man får.
Har ju alltid låtit som en sådan bra idé, men det där jävla glaset är ju jämt halvfullt så det har varit svårt att dra igång liksom ;) man väntar ju helst tills glaset är fullt, eller 75% fullt iaf.

Men nu, inge mer ytliga nojjor, gör något åt det eller håll käften. Inge mer offerkoftor, på med hårdhandskarna ist. Det är dags för förändringar nu.
Jag tog tag i disken sedan 1,5 vecka tillbaka. den man bara fnyst åt och sedan lämnat rummet. Det var steg 1. Jag och Henrik har spelat kort och bara pratat och S K R A T T A T i 2 timmar idag och det var ett par väl spenderade timmar. ist för att slösa dom vid tv.n som vi gjort annars. (det har varit kasst väder den senaste veckan!!!) nu blir det nog snart en cykeltur ner på stan för att lämna film, sen bär det av til Ica maxi för hårfärg :)

Jag är tacksam över det jag har :) det är jag verkligen. saker kommer ordna sig på ett eller annat sätt... det har det ju gjort hittills så.


Nu har ni fått en dos av min nya aptit av livet (som kommer hålla i sig tills på tis ungefär) haha
Jag finner inga egna ord

               

En person utklädd till polis sköt vilt på ett socialdemokratiskt ungdomsläger väster om Oslo, bara timmar efter explosionen mitt i den norska huvudstaden. När mannen till slut greps hade minst nio skjutits ihjäl.

Flygbilderna från Utöya, där 560 ungdomar samlats för AUF:s (Norges motsvarighet till SSU) årliga sommarläger, var inget mindre än chockerande.

Flera kroppar, till synes livlösa, flöt runt i vattnet utanför ön. Oskyldiga, unga människor som besinningslöst skjutits ihjäl.

Polisen bekräftade först nio dödsfall, men till DN.se kunde man inte ge några säkra siffror.

– Jag kan bekräfta att det är flera döda och flera skadade, men inte hur många. Det är möjligt att det är uppemot tio, säger Are Frykholm på Oslo polisdistrikt.

Ögonvittnen rapporterade under kvällen om närmare 30 döda. Flera svenska SSU:are ska ha funnits på plats.

– Det är det värsta jag har sett i hela mitt liv. Det ligger vad som ser ut som döda personer längs stränderna. Scenen är densamma på andra ställen av ön. Flera har simmat över till en annan ö där de sitter samlade, säger frilansfotografen Vegard M. Aas till VG.

Gärningsmannen anlände cirka två timmar efter den kraftiga explosionen i regeringsbyggnaden i Oslo.

– Det kom en silvergrå varubil. I den satt en polis iförd uniform och skottsäker väst. Han kom ut ur bilen, visade legitimation och sade att han var utsänd för att kolla säkerheten, att det var ren rutin i samband med terroattacken, säger Simen Brenden Mortensen som stod vakt på fastlandet, till VG.

Mannen fördes sedan med båt till Utöya.

– Det gick några minuter, sedan hörde vi skottlossning.

Mannen var, enligt vakten, beväpnad med pistol och ett gevär med kikarsikte.

Han ska kort efter att ha ankommit till ön ha öppnat eld mot ungdomarna.

Uppgifter gör bland annat gällande att mannen ska ha vinkat till sig några ungdomar och sedan skjutit ner dem.

Polisen är övertygad om att skottlossningen och explosionen i Oslo hör ihop.

– Vi har goda skäl att tro att skottlossningen har ett samband med explosionen i Oslo centrum tidigare i dag, sade Bjørn Erik Sem-Jacobsen, informationschef på polisen i Nordre Buskerud, till nyhetskanalen NRK.

– Det är ju ett politiskt sommarläger som arrangeras där ute, och på grund av det som har skett i Oslo så är det närliggande att tro att det har en förbindelse.

Vid 19-tiden, två timmar efter att skottlossningen inleddes, bekräftade polisen att mannen skadeskjutits och sedan gripits. Han är nu identifierad, men polisen vill inte ange vilken nationalitet han har.

Ung vänsters tidigare ordförande Ali Esbati befann sig på ön när det hände.

”Är oskadd efter skottdramat på Utøya. Overkligt. Var bara tiotals meter fr gärningsmannen vid ett tilfälle. Han var utklädd till polis/vakt.", skriver Esbati på sin Twitter.

”Omöjligt säga hur många som skadats eller ev dödats. Var kaos, alla var utspridda. Har personligen sett två orörliga på håll + flrea skjutna.", skriver han vidare.

Freddy Lie fick tag i sin dotter som på var på lägret tillsammans med sin syster.

– Jag pratade precis med min dotter på Utöya. Hon bara skrek, säger Lie till Dagbladet kort efter skjutningen inleddes.

– Hon säger att en person är skjuten medan en av kamraterna har ryggen täckt av blod. Hon säger att flera av ungdomarna simmar iväg från ön nu, säger han.

På lördagen skulle statsminister Jens Stoltenberg ha besökt Utöya. Förre statsministern Gro Harlem Brundtland höll tal inför lägerdeltagarna vid lunchtid på fredagen.

Lasse Mannheimer

lasse.mannheimer@dn.se

(artikel DN.se)


Det är så HEMSKT, så hemskt, så hemskt, så jävla hemskt. Det enda jag gör är och gapar och läser allt jag kommer över. Finner inga ord överhuvudtaget.
Stackars, stackars människor. Stackars barn och fy faan vad jag lider med familjerna nu till alla inblandade.

Fler begär från HM

      

HM havetohave's


Jag är alltså KÄR i kappan!!! Den skulle mer än gärna få bli en del av min garderob fram till hösten. Den + ett par höga stölvlar. Riktigt enkelt och snyggt.

Allt detta är från HM's webshop. Dem har fått in en hel del rikgit höstfina saker. det är nästan, NÄSTAN så att man längtar till höst när man kikar in ;)

Lite ditt & lite datt
För några dagar sedan tog vi och gick en sväng, vi visste inte vart vi bara gick.
Vi gick förbi om jag förstått detta rätt ett utav Sveriges första Konsumbutiker (dock stängt nu) Henrik tittade in och försökrade sig om det.

Vidare ner mot kanalen där dom har ett jätte sött litet cafe och vandrarhem. Kryllade av Danskar när vi kom :)
Jag blev alldeles tagen när jag gick in. Jätte charmigt, väldigt eget och påhittigt litet café. Så där satte vi oss och petade i oss lite frukost. Det hade regnat precis innan vi gick ut så Henrik blev lite blöt om armen. och jag blev lite blöt om stjärten. Men mysigt var det!


Tyler Lane

                     Henrik åkte precis till en vän och blir bort ett par timmar skulle jag gissa. Känns skönt med lite egentid också, speciellt när man är så van att faktiskt få det. Det blir en stor kontrast av att träffas så här under semestertider i 2 veckor när man är van att få högst 1,5 dag ihop. Nyttigt men svårt. Vi lär oss hela tiden. Det är spännande på samma gång. Någon gång kommer vi hitta den balansen mellan varandra och få till en bra vardag som passar oss och jag längtar till den dagen.

Vad än det är som väntar oss i framtiden så kommer vi ta oss igenom det och jag gör det med glädje.. För, Henrik, du ÄR verkligen det finaste jag har. Jag älskar dig <3

Klick klick, Ka'tjiing!


Addiction Dress SEK 125, Nelly Trend - NELLY.COM

Exclusive Lee SEK 119, Nelly  Shoes - NELLY.COMFancy necklace SEK 65, Nelly Accessories - NELLY.COM
 
Dessa små är på väg till mig as we speak :)) gaaalen rea på Nellys + fri frakt.
Allt detta blev mitt för bara 260:- HUTLÖST billigt!
Ja visst ja, + en rabattkod på 50 kr vid köp över 300 (slå in DRESSxP7) prova och se :))

Klänningen hade jag tänkt ha på mig på bröllopet. Matchande till det tänkte jag mig en liten diskret men ända vacker fångst av blommor i min hand. Eventuellt en bonad på huvudet också med något "slöj" liknande släp, det är ju väldigt inne just nu med hatt så... mm det blir nog bra!


Sen har vi ju the matter of Henriks tal också. Han är lite upphetsad kring just det faktum att han fyllt år precis innan brollopet och "vet" att aaaalla som kommer först och främst kommer för att fira honom och han känner nu att tiden börjar bli knapp.. han måste börja förbereda ett tacktal! 

Jag kan ju bara tänka mig hur ett sådant tal skulle kunna låta och se ut.. stackars, stackars sjuke man! 

Färgat håret

på Henriks mamma idag :) (där lurade jag er allt)

Dom åker till London på fredag och hon vill inte vara gråhårig under resan, så det fick bli en liten makeover där hemma hos dom.

Där bjöds det även på mat och kaffe med bulle. Jag hamnade i matkoma och är nu super trött.  Men så har jag börjat dem senaste månaderna att bli yr då och då också. Ibland blir jag riktigt yr så pass att jag inte har någon balans känns det som och vinglar till. Dem gångerna måste jag vila ut det då jag blir otroligt åksjuk av allt vinglande. Idag är en sådan dag.

Men så fort det lagt sig ska jag göra något jag inte gjort på sååå länge, jag ska sy :)) fick låna Henriks mammas symaskin nu då dom ändå ska bort. Fine by me :)

Vi får se vad jag tröcklar ihop.


Manpower

Idag så vaknade jag av att telefonen ringde i full hals från vardagsrummet. Henrik springer ut då jag fortfarande inte har förstått att det är MIN telefon som låter.

Missade samtalet, men Henrik sa att det var ett Norrköpingsnummer. Och senast igår kväll sökte jag ett jobb i Norrköping, ett utav 100 jobb jag sökt som det känns.

Jag ringer upp, känner mig lite nervös tills någon svarar
-Anna Larsson, Manpower

Vi pratade på ett tag och hon berättade att hon hade hittat min profil och tyckte den såg intressant ut och ville träffa mig helt förutsättningslöst. Hon förklarade att dom inte hade några tjänster just nu men att dom får in sådana tjänster som jag vill ha hela tiden.
NU ville hon bara träffa mig för att se vem jag är,  så den 6/9 i Linköping då. Hoppas för guds skull att hon har något tills dess iallafall!

Jag är fortfarande rätt exalterad efter samtalet så jag var bara tvungen att skriva och berätta :)))


Hjärta

För ett tag sedan svängde jag och Henrik in på Ö&B här i Motala i hopp om att fynda något och titta vad jag hittade :) 

                 


Med hjälp av denna tänker jag baka vaniljhjärtan :)


Om jag ändå vore uppfinnare... och rik

Jag höll på och dammsög här hemma för ett par minuter sedan, och när jag kom in till vardagsrummet började jag på ren automatik gå till tv.n med alla sladdarna och tv-spelet för är det något man vet efter x antal vändor med dammsugaren så är det att det alltid samlas mest damm där. Bland alla elektronik saker.

POFF, sa det i mitt huvud. Tänk om det skullle finnas någon mojäng i snygg desing som man kunde placera i några utvalda hörn i hemmet som hade högre statisk elektricitet än en gammal tv (för dem nya är inte lika statiska tydligen). Det hade inte behövts så mycket heller då dem flesta hushåll har nya tv-apparater. Bara lite grann, tillräkligt för att locka alla råttorna till sig. (ungefär som en mikrofiberduk fungerar)

Tänk om.. en liten mojäng som drar till sig allt damm. Så det enda man behövde göra var att tömma den ist för att slita fram dammsugaren lika ofta. För är det något som iriiterar mig som en finne i krysset så är det dammråttor stora som katter som drar fram framför fötterna när man går.

Någon med medel och en injengörsutbildning som råkar läsa detta?! Hitta på en sådan här mojäng då är du snäll. Om inte för mig, gör det för alla allergibarnen!

SPIK

YES! åhh, happy day! :))

Jag har precis kommit över ett par spikar som jag tänker använda som krokar. Vet inte vart än bara men det hör inte hit! Det viktigaste är att jag har hittat spikar som jag trånat efter a loong time now :)

Det finns en liten bod här, en hantverkarbod som det finns så mycket underbara saker i. Dem är ca 17 st som driver boden och var och en utav dom bidrar med eget hantverk. Vissa smider, andra stickar, en kör på keramik mm. 
Det finns massor och massor av fint!

Men så hittade jag sådana här, tog rubbet sedan skrattade jag hela vägen ut!

                                                                           


Tjejer, säg till för tusan om jag ska köpa med mig några hem ifall ni vill ha!

10 kr st =)


Pepp Pepp

NU ska vi hurtbullar ut och gå en låååång stund.
Vi ska ha en diet vecka, efter våran första svullvecka:)

Det behövs kan jag säga!


men dock så börjarde det regna precis nu när vi skulle ut.. hm, ett tecken från ovan att vi borde stanna inne och hugga in på Cheese Doodles påsen i skafferiet istället?

Nä fram med parrat (paraplyn) nu kör vi! :D

Den lilla svarta

                                                              

Men HUR snygg är inte klänningen som Naomi Cambell har på sig då? Den lilla svarta á la 90-tal :))

Östenssons

Vi tog och gick till affären inte långt härifrån. Skön är luften efter regn. Friskt och lätt.
Det inhandlades kaffe som tar slut fortare än kvickt här hemma, tidningar, frukost och annat gött. Vi har verkligen haft en slapp Söndag utan dess like , Henrik har läst ut sin bok på 400 sidor idag och jag har hunnit med lite bakning, massa blogg tittande, google surfande, tv-serie tittande m.m

Det är så vi umgås när vi ungås. Ibland sitter vi fast som sugklockor på varandra och ibland umgås vi genom att inte umgås haha han sitter bredvid med en bok och jag sitter med min "bok" :) Ibland tittar vi upp på varanda och säger "nu har vi det bra gums" haha :) sötnöten!

            
            
             

Fortsättning Bröllop

         

Ge mig denna klänning! Den skulle vara PERFEKT att ha på bröllopet.

Den är från Dagmar och hon som bär den på bilden är Sveriges om inte världens mest stilsäkra människa, Elin Kling. Jag har en liten girl-crush på henne, och har nog alltid haft det =)

Tanken slog mig... igen

Att jag länge har pratat på och om att ha en träff med kompisar och kompisars kompisar och kompisarnas släktingar och deras kompisar .. ja ni fattar!
Ha en träff där man tar med sig allt sådant man har i garderoben som man faktiskt inte vill ha nå mer, eller som om man tänker efter inte har använt något på ett bra tag och förmodlingen inte kommer göra heller. På grund av många orsaker, man byter stil, man växer/krymper ur etc.

Och så hänger man upp dem vackra kläderna på klädställningar, och där får man gå omkring i sansad ordning (eller inte) och kolla om det är så att mina kläder kan glädja någon annan och vice versa :)
Medan man gör det så dricker man Äppel Mojitos haha :)) (det enda jag tycker är gott)

Fasiken, att man inte var mer organiserad än vad man är alltså.. då skulle jag styra ihop något bums!
Men låt mig veta om det är någon som är intresserad först och främst, antingen så gör vi det genom att träffas hemma hos någon eller så gör vi det online helt enkelt, så kan man ju också göra :))


Men skriv här eller på min mail, Emma_sundgren@live.se
Det skulle kunna bli suuuper kul!

Om det blir en hit då tar vi oss an andra ställen i hemmet sen... INREDNING ;)

Goodbye my almost lover

Jag och Henrik (mest jag) sitter och minns en massa med en hel drös låtar från förr. En låt med ett minne föder en annan låt med ett annat minne osv. Så nu sitter jag här nästan lite nere haha. Jag är lite svag för nostalgi och allt som har med något förflutet att göra. Inte för att det varit dåligt på något sätt, tvärtom. Man vill ju bara tillbaka till precis den sekunden, det ögonblicket.

Nu blev det A fine Frenzy med Almost lover. Den lyssnades det flitigt på när jag var i Thailand sist. Jag var där med mitt ex som även var ett ex då med. Men det var alldeles när vi hade flyttat isär. Biljetterna var bokade sedan länge tillbaka och vi skulle åka hela familjen (hans familj). Det var bara att packa väskan och följa med det. 3 veckor i samma hotellrum.
Det var en konstig tid för att uttycka det milt. Men den här låten får mig nästan att vilja tillbaka dit till och med.


Bröllopet närmar sig och det betyder också att jag snart kommer möta Fredrik (exet) efter många år. Han och hans nya. Jag känner väl ingenting över det så, det är bara det att jag undermedvetet måste ha börjat förbereda mig på något sätt för jag har bärjat drömma en massa om honom. Minst en gång i veckan nu i några veckor.
Och jag vaknar upp helt nollställd och fattar ingenting hahaa

Rea på HM - "Gubba byxan"


          

Dessa hittade jag på HM för några dagar sedan och blev BLIXT förälskad. 50 kr stod det på den lilla röda lappen. TAGET! skrek jag :)

Jag tänker mig dessa då det är lite finbyxa över dom att man kan ha ett par ritktigt enkla pumps till dessa, ex dem från Zara som jag suktat efter så länge nu.  Ett vitt lös sittande transparent linne instoppat för att visa upp att byxorna är höga i midjan. Vitt till dessa svarta byxor tror jag skapar lite illusion av "kostymen" och 90-talet. Ni ska få se sen hur jag tänker mig :)

Drömfrisyr + drömhårfärg

        


Den här frisyren med denna hårfärg.. mums. MEN då jag är några ÅR ifrån att kunna ha någonting ens liknande får jag nog nöja mig med hårfärgen för tillfället.

Men visst är det en fin hårfärg då?! :)


Sommaren har knappt börjat känner jag och överallt hör jag hur folk pratar om att sommaren snart är över?
Jag är tvungen att räkna på det själv och springer ut till kalendern.. "juni, juli, aug.." ja snart är det aug mina vänner. MEN eftersom sommaren varit lite seg i att dra igång känner jag att den nog bör hålla på liiiiite längre med sin medelvärme och halvsoliga dagar. I alla fall september ut, visst :)

Jag satt och spånade lite igår på eventuella hårfärger som jag skunne kunna tänkas passa i och som jag INTE kommer tröttna på som jag alltid gör. Blond är jag bara under våren och sommaren.

Då kom jag på att jag under hela min tonårsuppväxt alltid färgade håret brunt, eller röd-brunt och trivdes otroligt bra i det. Så varför inte kanske slå till på något sådant sen.

Jag är ledsen mina vänner, jag vet att ni hoppas och insisterar på att jag ska vara rödhårig, men hur många gånger jag än försöker så går det inte.. :/ Synd det, för det är otroligt snyggt annars!


WSPA - Djurens rättigheter

Jag gråter och jag gråter ... såg denna reklam iförrgår och igår kunde jag inte somna. Såg reklamen spelas om och om igen i mitt huvud. Var tvungen tillslut att gå ut och kolla på tv för att få tänka på annat.
Kom nog inte i säng förrän hon var närmare 6 imorse.

Barn och djur. DET är känsligt det!
Usch vad jag gråter ... Man vill bara hoppa in i tv.n rädd djuren och sedan smälla dem ignoranta idioterna som gör så här på käften!I <3 MONKI
Åhh. ååh... jag bara sitter och ååhar här. Jag vill ha så mycket från Monki.
Helt ärligt så tror jag att jag skulle klara mig gott och väl av att bara handla mina kläder på Monki :))

Dem har oklanderlig smak enligt mig!


?

                                                       

Här sitter jag, minding my own buissnes medan Henrik sitter bredvid och bläddrar igenom min Klick. Helt plötsligt hör jag hur Henrik ropar;

"Nej! Har martin blivit skadad utav sin tid som flickidol, och att killar bara jagar tjejer och därför får svårt att närma sig dem senare i livet?!"
Hahaa, det där är min humor det :)) Martin Svensson (grundaren för sången och plågan Yeah Yeah wow wow) har gjort en liten intervju nu på senare år. Dom skriver att han blivit vuxen nu men att han berättar hur tiden som flickidol skadat honom.

Det tyckte tydligen min kille lät roligt och sitter nu och skriker åt tidningen "Du skulle ha ringt mig Martin, du är inte ensam Martin, we have all been there"

Idiot :))


Tapeter

Idag ringde dem och gav oss grönt ljus att beställa tapeterna :)
Det blir dessa fin som vi hittade för några veckor sedan på Colorama. Dem är från Boråstapeter och heter Plain stripes.                                            


Jag tror denna kommer bli en alla tiders vardagsrumstapet.

Nyplockat

                                                             

På väg hem från stan efter mina .. ärenden ;) såg jag dessa blommor så vackra ut i regnet. Det enda som hade lite färg på sig i mitt i allt grått. Så dom fick följa med mig hem in i värmen istället och pryda vårat köksbord. Det är vardagslyx att få plocka in lite nyplockade blommor tycker jag :)

Blurry Denim SkirtKöpte denna kjol på Röda korset för en herrans många veckor sedan. Har bara aldrig använt den.
Men nu har det varit så lurigt väder länge här, mulet och grått men ändå inte kallt så då passade det sig med en lång jeanskjol tyckte jag :) 


För hon har den äran

                  

Anna blir stor flicka idag, hela 25 år:)
En väldigt skrämmande, men också spännande ålder. Man är mitt i mellan 20 och 30, mitt i mellan bekymmerslöst och fritt liv där man fortfarande letar och finner sin plats i världen och sen livet där allt ska ha fallit på plats, man ska ha hittat sig själv och vara rotad i sitt liv. Det är vad  mitt i mellan 20 och 30 är för mig, en ganska ambivalent ålder egentligen.


Kortet är taget för några veckor sedan då vi gick och satte oss en ljummen kväll på Brända Bocken i Gävle. Vi drack Virgin strawberrie daquiris :) Gött mos!
 


Skål

      
Skålen ser nästan blå ut på kortet, men den är och ska då vara ljusgrå :) 

Lite svårt att få till fina kort när man sitter på en mobilkamera som inte har med än 3,2 i megapixlar.
Längtar till den dagen jag får råd med en systemkamera!!!

Då går jag nog lös på allt sen :)

NU ska vi ner på stan för lite ärenden.
Gud vad gammalt det lät "lite ärenden" haha


Lite pyssel


On the road

          


Önskar att jag hade varit på väg till Sandviken om ett par timmar, men det är jag inte :(
Får se om det kanske kan bli ett besök nästa vecka ist. Skulle ju kunna bli supermysigt det! :)

NU, är det godnatt för oss.

Sov sött! Pussis


Loppis

Jo dagen idag började som en ganska grå dag. Vi, jag och min semi sambo drog mest runt här hemma och roade varandra.

Men sen lagom till att vi skulle bege oss ut, på färgjakt igen så kom solen fram och det blev ryssvärme i Motala. Så in igen för lite ombyte, SEN ut på jakt :)

Jag fann vad jag letade efter, dock inte riktigt nöjd med urval på färger. Men en blank grå fick följa med mig hem iallafall. Tänkte köpa en vit också, men först ville jag se om det gick att göra som jag ville göra.

Vidare på loppis. Tanken var ju att jag skulle hitta 4 eller fler träfärgade skålar att måla om. Men icke. Hur kommer det sig? Jag tycker jag jämt ser dessa träskålar överallt, men dom har man fnyst åt och gått vidare liksom.. vart är dom nu?! Jag lovar att inte fnysa nå mer, kom bara fram kära ni!

Men nå tomhänt åkte jag då inte därifrån, nej inte jag inte ;)

                                     


12 st små kakformar
1 oljeflaska i fin ljusblå färg
1 pastellgrön juicepress 
1 rosa ballongvisp


Sådana här klipp gör mig väääldigt lycklig i själen. En lycklig Emma = en lycklig Henrik och vise versa såklart!

Därför har Henrik fått äga tv-dosan ikväll. Det har tittats på Sommarmord och sedan damfotboll. Lucky me;)
Men jag har iallafall en lycklig pojkvän just nu haha

Marängröra

              
4-6 stora maränger
250 g jorgubbar
1 tsk strösocker
2,5 dl vispgrädde
Ca 4 port.Bryt sönder marängerna och ställ dom åt sidan.
Lägg jorgubbarna i en skål tillsammans med sockret. Mosa dem försiktigt med baksidan av en sked , så att dem saftar sig lite. 
Vispa grädden tills den är ganska tjock men inte fast. 
Vänd försiktigt i jordgubbarna i grädden och häll sedan upp i små glas innan du serverar.  Bus enkelt, och säkert jätte gott. Funderar på att prova en omgång i kväll :)

Slapp Tisdag

FY på mig.. Fy fy fy! Jag som aldrig sover länge... längre!
Jag sov till 12.18 idag!!! Vad är det för fel på mig?! Men det är ju såå sköönt. Speciellt när det är så där lagom mörkt i sovrummet, ljummet och alldeles tyst. Jag skulle nog ha kunnat sovit igenom hela dagen idag om det inte vore för mitt samvete. Solen sken för fulla muggar ute så jag slet tag i Henke-Penke och gick ut på baksidan för lite brunch. Och där blev vi kvar...

Tills jag får en snilleblixt från klar blå himmel att ge mig ut på jakt efter lite sprayfärg. Så på med kläder och skor och sen gick vi i nästan 2 timmar, men ingen färg hittade vi. Får ta och kika igen imorgon istället.

Jag skulle vilja hitta 4 eller fler träskålar för billig peng på någon loppis/second hand butik och sedan spraymåla dem i vallfri färg. Eventuellt lacka dom så de får en mer tålig yta.

Jag fick idén när vi var i Linköping och strosa. Jag vandrade in på Cervera som jag aldrig annars går in på. Jag såg ett par helt vanlig träskålar men som var målade i lite olika färger och tänkte att det där kan väl inte vara så svårt att göra hemma själv. Det enda jag behöver är ett par skålar och lite sprayfärg:) Så det var väl det jag tänkte prova mig på lite nu. Såg även att dem sålde träbestick i samma färger, vissa helmålade, andra bara på skaftet.

Visst blir man sugen på att plundra köksskåpen va ;)
Så enkelt, så snyggt och det är bara fantasin som sätter gränser...

Fin fina sängkläder hos Ellos

                

Upp till 70% rea så Skynda fynda!!!
(priserna är rea-priser)


Månljus och nattbad

Eller, ja månljus och nattbad för fötter och ben...         

         
        
Jag och Henrik fick för oss att vara lite så där vild'n crazy igår och drog iväg med bilen till Varamon(?) Motalas populäraste och största badplats. Vi tänkte då nattbada. Men när vi kom dit och parkerade visade mätaren i bilen på 17 grader utomhus, träden nästan slickade marken för att det blåste så hårt. Henrik tycker så klart att jag överdriver men så var det iallafall! ORKAN!

Så nå bada blev det definitivt inte för mig, men kaxpelle här han skulle då minsann bada, fast någon annanstans dårå. Varför? who knows! Så in i bilen igen, tvärs över stan till någon annat ställe som skulle blåsa mindre och som av ren magi skulle vara varmare också, precis som att vi bytte kontinent bara av att köra 6 km tvärs över stan. hahaha

Han badade benen och sen slirade vi hem igen.. faktiskt rätt besvikna när vi ändå hade gjort en kraftansträngning i ett försök att vara så där unga och vilda igen.

Vi åkte hem och sov ist :) NU ligger vi ute på baksidan efter att ha ätit frukost där. Han läser och jag lägger en patiance.. (?) stavning!

LINKÖPING

Vilken underbar Måndag!In till Linköping för lite lunch på Ikea. Där köpte jag även lite nya skärbrädor(vita). Tänkte att Henriks röda kunde få pensionera sig, för gott!


Vidare in på köpis (som Valbo för oss Gästrikare) för lite stros i affärer. Skor, inredning, skor, kläder, skor, skor.. åååh vilken sko nojja jag har nu. Så pass mycket nojja att när jag är inne på Scorett glömmer allt jag har i händerna och rusar till ett par skor som ropade "Eemmmaaaaa". Jag beslutar mig för att inte förhasta mig i något skoköp utan går vidare i livet utan skorna, men också utan skärbrädorna. Men det märker vi inte förrän vi sitter i bilen på väg in mot Linköping centrum märker jag att jag lämnat skärbrädorna på Scorett.. "varför blir jag inte förvånad" säger Henrik till mig
Då kontrar jag med att säga "Det här är ditt fel Henrik, va faan ger du mig saker att hålla i då när du vet att jag inte kan betee mig. Man kan inte lita på mig ju!! Ditt eget fel!!!" hahaa

Vi glömmer bort skärbrädorna och kliver ut på stan istället för lite stros. Mycket affärer fanns det, men dem bleknade alla när jag såg att Linköping har ett MONKI.. ett Monki hörrni ni! Åh, jag blev så glad! Jag kopplade på Henrik under armen och flöööt in.. -Här vill jag dö, sa jag och tog på allt i min väg ... :))

Vidare sen efter all extas till Ica Maxi där vi köpte lite fika för att sen åka till ett litet sött rastställe vid vattnet på väg hem igen. Där satt vi och surrade, åt lakrits Singoalla och drack Violcider. 

Men nu är vi hemma igen, i koma båda två. Men medan jag sitter här och latar mig vid datorn hör jag att min prins redan påbörjat kvällsmaten :) Kanske ska gå och vara nyttig jag också då ...  

njaaa... ;)

Mivitotal

Jag dricker nu sedan 2-3 dagar tillbaka Mivitotal Plus. Jag är ju en utav dom som inte äter den mest näringsriktiga maten och tycker mig märka det nu också, orken tryter. Så får man inte i sig det den naturliga vägen får man ta det flaskvägen :)

Produktbeskrivning
Mivitotal® är marknadens mest sålda flytande kosttillskott. Det är komplett, balanserat och passar alla åldrar. Mivitotal® Plus innehåller mer än 100 vitaminer och mineraler, Q10, alfalfa, psyllium samt bioflavo- noider. Kroppens förmåga till nedbrytning och upptag av näringsämnen kan försämras av en lång rad faktorer som t ex stigande ålder. Detta kan öka risken för näringsbrister även om kosten är väl sammansatt. Flytande kosttillskott, som Mivitotal® Plus, är som regel enkla för kroppen att bryta ned och ta upp, utan att belasta matsmältningen.

Rekommenderat intag::
1-2 matskedar (15-30 ml) 2 gånger per dag tillsammans med måltid.
Kan med fördel blandas med t.ex. vatten för att få en mildare smak. Får se om jag kommer märka någon skillnad.

Lemonad

Snodde ihop en lemonad förra helgen som jag glömt berätta om. Jag använde mig av grundreceptet till lemonad som är vatten och socker. Men till smaksättningen valde jag citron, apelsin och passionsfrukt. Det tyckte jag lät som en bra kombo:) Och som garnering toppade jag av med lite citronmeliss.Den blev faktiskt väldigt god! 

Dock så tror jag att jag tills nästa gång kommer att använda mig att lite mindre socker än vad som står i receptet, det om man vill att den ska vara lite mer syrlig än söt.

Samma helg så gjorde vi en väldigt simpel och improviserad maträtt, men som blev så god att vi gjorde den igen dagen därpå :)

Fajitas med laxröra;
Vi stekte lax, coctailtomater, paprika, gullök och pressad vitlök i en massa olivolja. Mumsigt fullibibblan! Lät det puttra tills det blivit mjukt och fått färg. Krydda får man göra efter smak, vi använde bara salt och peppar.
Men det blev så gott så gott :)

Vid sidan av gjorde jag en ostdipp att ha till och den gjorde jag med creme fraise, philadelphiaost och hackad rödlök.

Den tror jag banne mig att det får bli imorgon igen alltså :)
Ikväll står det fyllda paprikor på sedeln. 

  


Vår toa


                                              

                 

   

En liten obetydlig men skojsig notis om ljuset är att jag gjort det själv faktiskt :)
Jag samlade alla stumpar och slattar som alltid blir kvar av ljusen här hemma, lag dem över ett vattenbad och smalt ner det.
Sedan TOK-chansade jag med att hälla i lite parfym som doft och bad om att det inte skulle explodera när jag senere tände det, vilket det ännu inte har=)
Jag är övertygad om att det finns mindre brandfarliga varianter på dofter om man skulle vilja göra sitt egna ljus, mitt har iaf doften "summer" från Calvin Clein :)                                         


Köks begär

Kitchen havetohave's

 


The City Way

City daysDag 1 av semestern

Började som ett smäck!

Jag vaknade som skrivet redan av kaffedoft.. som jag följde och hittade Henrik i köket i full gång med att göra frukost åt oss båda. Stekt ägg, bacon, juice, kaffe och yoghurt med musli. Vilken klippa!

Efter frukosten tog vi tag i oss själva och gick upp till Henriks mamma och pappa där Henriks bror och hans tjej är och hälsar på från Luleå.


Det bjöds på kaffe, bulle och en massa prat. Det var ju första gången för mig att träffa dom, så det blev en hel del prat. Vi bestämde att dom 2 kunde komma hem tills oss senare på kvällen så kunde vi grilla och sen gå ner till "Sommarfesten" på stan.

Lite efterrätt snodde jag ihop i form av vitchoklad mousse med färska bär. Super gott! :) Kvällen blev en succe och vi satt och pratade länge och väl om allt, spelade lite yatzy (jag vann) och sen drog vi neråt. 1 öl sen var vi alla så trötta att vi såg stjärnor så vi tackade och sa godnatt och gick hem och sov :)

Sitter i bröllopstankar

Wedding


Jag har egentligen ingen klar bild av vad jag vill ha för typ av plagg på mig på bröllopet. Vet inte åt vilken färg jag lutar heller, hm..
Orange är också rätt hett. Hittade den här bilden på Cloé Sevigny


Inspirations bombJag är inne i en period där jag bara googlar, läser bloggar köper tidningar och suger in allt jag ser. Det är så mycket nytt som mina ögon drar sig åt och det är lite ovant än så länge. Vanan säger en sak men ögat en annan. Känns ändå spännande att prova på med lite nya saker. Tänka i andra banor och ska en ny atmosfär kring sig.

Oavsett vad det blir så blir det nytt för mig. Har väl inte haft den största lyxen till någon smal överhuvudtaget på ett tag så det känns roligt som bara den att få börja på lite smått igen.

Vi får la se var det bär av helt enkelt :)


Ett runt bord till vårat fyrkantiga kök

                                 

Det här köket ser bara för härligt ut! Här kan jag tänka mig sitta och äta många frukostar till sommaren. Bara ha ett par fönster öppna så man kan höra det lugna ljudet från fåglar och natur. En kopp kaffe, min favorit tidning och inte ett endaste dugg på agendan... ahh :)


Det roliga är att jag och henrik hittade ett bord på "återvinningen", en secon hand butik i Motala som faktisk ungefär ser ut som det här bordet i modellen. 225:- ist för 35´000:- tycker jag ända är ganska okej, eller ;)


Min skatt :)Ville bara slänga in en bild som jag lyckades knäppa på kameranazizten! Han fullkomligt hatar närman knäpper kort på honom. Och när man väl försöker så fångar man bara konstiga ansiktsuttryck på bild.

Här såg han iaf normal ut :)
skatten min


Bädda


                                   


Ahhh... så luftigt och skönt.

Vid närmare eftertanke så vill jag nog ha lite mer mörkbruna nyanser i sovrummet ist för svarta. T.ex 2 st bruna sängbord på varsin sida av sängen och ca 6 tavlor med bruna ramar ovanför sängen. Textilierna får gärna hamna på samma färgkarta men av den ljusare nyansen. Har alltid tyckt att brunt och blått fungerar så fint ihop.
Men färg har ju varit lite av ett No no tidigare, men nu tror jag .. nu känns det som att färgerna sakta men säkert får träda in i mitt liv, igen:)

Exempel på sängbord är denna vackra 4-benta skapelse

                                                                
Hampton tror jag det heter.

Snygg va!


Nej nu ska jag ta kakan ur ugnen.
Jag gjorde en vanlig socker kaka fast med lite rivet apelsin och citron skal, sen pressade jag även i saft av en citron. Nu ska Henrik få smaka, för jag gör det då inte ;)


Inatt jag drömde något som...

såg ut såhär :)Jag drömmer om en jätte hög säng, nästintill så hög att jag måste ta sats och hoppa upp i den. Lager och lager av mjuka härliga madrasse. I sängen ska det vara massor utav kuddar, täcken och överkast. Iden är att det ska kännas som att du sover på moln. 

Vi har gråa tapeter i sovrummet för tillfället och jag ids nog inte med att byta dom då dem är sprillans nya, det får fungera ändå. Sen har jag börjat tänka nu att den här lägenheten nog kommer att få fungera som en experiment lägenhet där jag testar olika stilar olika fäger osv. Vi ska ju ändå inte bo här för alltid :)

så Gråa tapeter i sovrummet alltså, hm. Vilken fägskala skulle kunna göra sig där då.
Jag börjar tänka att mycket utav basen kunde få vara svart, sen kunde accentfägerna kunna få gå i beige, ljusblå ev någonting puderrosa. Jag ser ett mörkgrått överkast, ett par diskreta sängkläder, gråa och puderrosa ev. mönstrade prydnads kuddar. golvet är mörkbrunt så jag skulle vilha ha en matta som ligger under sängen men som är bredare och längre en än sängen så den skapar som en ram runt. En vit mjuk matta.

Vi har även varit på Ikea och tittat efter någon lösning på garderobsbristen här hemma och fann en lösning som stavas PAX och kommer ifrån Ikea. En vit garderob med skjutdörrar. Den är högblank men jag tror inte att det gjorde mig någonting när vi tittade på den så det återstår att se :)

 


Kudde och överkast- Mille Notti
Lampa-Ikea
Påslakanset- Gant
Garderob Pax- Ikea


Vardagsrum planeringJag har låtit vardagsrummet på bilden (längst upp till vänster) inspirera mig. Det kommer ifrån Ralph Laurens linje mayfair som jag gått och förälskat mig i. Hårt!

Soffan och fotöljerna hittade vi på Furniturebox och heter Howard, dem ska få flytta hem till oss så småningom.
Tapeten heter Plain stripes och är från Boråstapeter.


Bakom fotöljerna ska jag försöka skapa en liten arbetshörna. Jag har hittat ett jätte fint skrivbord från Newport, Fint men dyrt. Någonting sådant här hade jag tänkt mig.

Tavlan och skrivbordet är från Newport
Stolen "directors chair" är från Ralph Lauren.
Och sen sist men absolut inte minst, lampan från vårt egna svenska favoritställe, IKEA :)

Tricket nu är bara att hitta något snarlikt och billigare :) 


Åska, regn, Farfarsstugan i Övralid, glass, kaffe & Sofies mode

Det är vad en regnig dag handlar om. Som det ser ut nu så ligger vi båda i den 120 cm breda sängen och sysslar med varsitt. Han läser aftonbladet och jag har precis läst (kollat på bilderna) Sofies mode.
(han var egentligen glad, men när kameran kom fram gjorde även "cool" minen det)
Jäklar vad det åskar här, jag får fortsätta lägga in bilder sen, känner mig tvyngen att gå så långt borta från elektriska prylar som möjligt!Lyssnar på just i denna sekund ..Brunt, Blått och Svart
Det här kortet tog jag i 6.e timmen. Tåget var försenat med med 1 timme igår så ist för 5 timmmar "bara" så tog det ist lite över 6 timmar.

Gott folk, det är något allvarligt fel på våra järnvägar. Varje fredag i flera månader nu så har det varit något med någonting som gjort att vi blivit stående i 20 min här och en halvtimme där.  INTE okej!

Förövrigt så köpte jag den där väskan på bilden för 100 kr på en väskshop på nian förra fredagen och jag är så kär i den. Den är gjord som ett lapptäcke av skinn i olika bruna nyanser. Skitsnygg :)

Snart åker jag och min kärlek iväg och tittar på tapeter, vi ska få omtapetserat här hemma, vilket är välbekommet!
 


RSS 2.0