Helmer

HELMER Lådhurts på hjul IKEA Spår för etikett på varje låda; hjälper dig hålla ordning så du enkelt hittar det du söker.
Helmer här ska få flytta hem till oss härnäst. När jag får tid och pengar över d.v.s! Han ska få bo under vårat skrivbord som förhoppningsvis kommer vara klar snart, väldigt snart. Bockarna som har varit under matbordet kommer få bli benen till vårat skrivbord, så ja det blir ett sånt bord/skrivbord som finns precis överallt nu! ;)
Helmer kommer från IKEA och kostar 299 kr

Ett "nytt" bord

Jooo. jag snodde ihop ett vardagsrumsbord igår. Jag störde mig på det svarta runda bordet då jag fick en känsla av för mycket runt här inne då vårat matbord inte är i det minsta slaget ;)
Så det fick åka in till Henriks rum så snart nu fattas det bara en soffa och en tv sen har han sitt kära tvspels rum. inte för att jag klagar, it's a win win situation. haha
jag hittade en gammal hylla som fick sätta livet till för att bli vårat nya bord. Jag är faktiskt överraskande nöjd. Alldeles lagom stort. Det tvingar oss att äta någon annanstans än framför tv.n också.

Hej jag heter Emma, och jag är beroende av plåthyllor

Fick idén om att ha egna lagerhyllor sedan jag var in på Bolagret sist. Det fanns där en trähylla för visso men den som i alla andra butiker var fylld med fina varor och jag insåg vilken fin detalj bara den hyllan var i rummet.
Varför inte ha en egen lagerhylla hemma tänkte jag. Det finns olika ställen här hemma, några vrån som är fylld med saker som inte används just nu. Fina saker egentligen så varför gömma dem bakom dörrar. Nej ut med allt, visa det ni har! Saken är väl den att det inte gör sig exakt på samma sätt som i butik för där har du några ex av varje pryl så det ser enhetligt ut och är det något jag är allergisk emot så är det när det känns rörigt och plåttrigt. Vilket jag inte är så säker på om det är här eller inte än. Men jag har fylllt på med det vi har och insåg att det inte var mycket. haha Men jag ska suga lite på det så får vi se vad jag fyller upp mina lagerhyllor med senare.
Iallafall så är jag MER än nöjd :)
Dessa är från Claes Ohlson (were else) ;) 399 kr st

Åh, underbara sol

Men jisses, det måste vara vår nu! Har gått i skinnjacka och poncho och inte fryst en sekund! Vi har haft en underbar helg, börjar nästan bli lite bortskämd nu över hur bra vi har det jag och Henrik. Han är minst lika sjuk i huvudet som mig så det blir väldigt oförutsägbart om jag säger så ;)
Just nu så är jag hemma och njuter av sol och dagsljus här inomhus. Det är inte så vanligt att se hemmet i dagsljus så när det väl är ljust och fint vill jag ta vara på ljuset en liten stund och göra sånt som jag annars inte brukar orka. Vilket är pyssla och städa. Väldigt rogivande. Springer omkring och flyttar på saker, ställer mig en bit bort för att observera om det blev bra, sjunger Celine Dion för full hals och knäpper en massa kort.
Henrik är på O'learys och kollar på en fotbollsmatch, det kan han gott göra :)
Igår började vi dagen med en tidig frukost på ett konditori nära oss. Vi satt och pratade och njöt av solen som bara blev starkare och starkare under tiden vi satt där. Sen åkte vi iväg till Ingelsta för att strosa lite. Jag försöker fortfarande komma på någon smart lösning till en köksö. Jag har ju en idé meeeeen .... ja, det visar sig väl.
Vi besökte Lager 157, Henrik behövde t-shirts och jag slog till på en poncho, tyckte det var dags eftersom det är vår nu ;)
Det har bara varit en underbar helg på alla sätt och vis. Vi har vaknat tidigt, vilket jag älskar att göra på helgerna, och haft långa fina dagar tills vi (jag) var trött och tyckte att det var dags att sova... vid 20:30 tiden. Fyyy vad trött jag har varit i helgen. Men jag säger det igen, I love it! Tidiga mornar och tidiga kvällar på helgerna. Desto mer tid att kramas vid kvällstid innan man somnar.

på hyllanHelg

Oj, nej men har "superbloggerskan som sprutproducerade 4 inlägg i timmen" inte skrivit nu på några dagar?!
Dock har jag haft ett par rätt så mysiga dagar, jag och Henrik (jag) har ju varit liiite mer kär än vad som hör till vanligheten och jag har väl mer eller mindre suttit fast på honom, funnits där bredvid liksom.. hela tiden. Jag vet inte vad det är med mig, jag tror det är ägglossning. Alltså är det inte mitt fel, det är en biologisk reaktion och min kropp vill para sig. Det är en djurisk instinkt, alltså inget jag kan råda över.
Vad gjorde vi i helgen då? Jo! Vi var ju till Ikea, och med oss följe dessa :)
HYLLIS Hylla IKEA Kan användas både inomhus och utomhus. Plastfötter på undersidan medföljer; skyddar golvet mot repor.
2 st zink hyllor till köket. Har fått en craving efter den industriella stilen nu. Jag förvånar då mig själv varenda gång jag köper med mig något hem.
VIKA CURRY Ben IKEA Skapa ett personligt bord; bordsskivor finns i flera olika storlekar och utföranden. Plastfötter; skyddar golvet mot repor.
Sen fick det bli 6 st sådana här också. Vi måste ta bort bockarna under det runda bordet och sätta dit dessa istället. Det blir mer praktiskt så. Men bockarna kommer till användning ändå dom, var ni inte oroliga! "mamma Marianne" har en plan.
Jag kanske borde berätta att våra smeknamn på varandra här hemma är "pappa Charles" och "mamma marianne" ....
Ja, jag vet. Jag håller med er!
Igår när jag kom hem så hade pappa Charles gjort mat till oss båda. Dukat fram och tänt en massa ljus. Helt underbart fint! Nu stannar jag kvar lite extra på jobbet med flit bara för det! Det är också roligt att se att när han ska göra mig glad genom att plocka undan, bädda, duka eller dylikt så gör han exakt så som han sett mig göra så många många gånger innan, haha apungen min ;)

Det är farligtAtt se sådana här bilder, speciellt för en impulsiv och inbillningssjuk människa som en annan är då är livsfarligt! Jag glömmer ofta bort att jag inte har något pigment, att min kropp faktiskt inte producerar melanin (det skydd som gör huden brun vid solning). Och det är oftast vid sådana här tillfällen när snyggheten själv har fått ett ansikte + en kropp. Då är det solariumet som gäller, hårförlängningar och div. hemmablekningar. Jag ska se ut som henne, jag ska "tänker jag för mig själv medan jag limmar dit ett tovigt, svintoaktigt, gulbrunt löshår.

Men jag är för gammal för att hålla på så där nu, jag måste hejda mig själv, tänka inom de realistiska ramarna och fråga mig själv;
-Emma?!
-Ja?!
-Väger du verkligen bara 48 kg?
-Nää....
Kommer du någonsin att väga 48 kg?
-Nä, men kanske 52, 53 någon dag! :)
-Emma... är du ärlig nu?
-Nää.... 
-Har du så där långt hår NU?
-Nä...
-kan du bli så där brun som henne?
-Nä....
Ska du verligen bli blond igen?? Efter allt slit att bli brunnett?
-Nääää............

Nä, dåså. Då taggar vi ner 13 hekto och ser till det vi faktiskt har ist, okej :)
- Okej .. tack Emma!
Ingen orsak Emma :)

en mysig avslutning

Det blev tacos á la Emma och Henrik, lax, tomat, lök, vitlök, paprika och baby spenatblad + lite kryddor (Henrik sitter här och säger att jag ska skriva "Henriks exeptionella kryddblandning") han är ju tyvärr, säger jag, lite väl in love i kryddor. Det finns inget han inte har grillkrydda på ... jag ger er en stund att registrera det ...
Det blev även en film dagen till ära, och jag fick som vanligt min vilja igenom.. När ska jag lära mig?! Jag kan inte välja en bra film! Jag går ju på skitsnacket på baksidan, jag har inget filter utan sväljer allt med hull och hår. "Henrik den här LÄR vi ju bara se, den blev hyllad i Cannes och allt, då måste den vara bra. Dom kan ju film  dom där, där borta". Sagt och gjort och både jag och Henrik satt i eftertexterna helt stum och lamslagna. Jag kände mig smått psykotisk, jag vet inte vad Henrik kände men det var inte bra. Inte bra alls.
Jätte bra skådespelarinsatser, dom kändes verkligen sjuk i huvudet på riktigt, bra jobbat där. Filmen heter Melancholia, med Kirsten Dunst, far och son Skarsgård, Kiefer Sutherland m.fl. OM jag inte missminer mig så spelade dom nog in filmen i Sverige också, och om jag inte missminner mig ännu mer så är väl regissören Lars Von Trier svensk? Ja jag vet, svaret är ett google tryck bort men jag orkar inte. Jag ska behålla det lilla vett jag har kvar till att skriva klart detta inlägg sen ska jag snusa på min pojkvän och mysa den sista kvarten som är kvar av alla hjärtans dag.
Som ni även ser på kortet så blev det en heeel del godis. Jag ser även på korten som Henrik knäppte idag att godis egentligen är det sista jag behöver. Går jag upp i vikt så går jag upp i ansiktet. Thats it! Inte vackert.
Jag hoppas innerligt att ni haft en herrans mysig alla hjärtans dag, för det har jag!
Kram från mig

Alla härtans dag, en dag jag tillägnar mänskligheten
Jag såg detta klipp för en stund sedan och jag blev golvad... Totalt golvad! Det finns inga ord kvar, allt är sagt och den vidrigaste och vackraste sidan av världen är visad..

Lampan

Jag är så förälskad i den här lampan att det är löjligt! Dock har jag inte något riktigt bra ställe att ha den på än, så medan jag sakta men säkert bygger upp vårat hem får den hänga med i hallen. Den är ju så snygg!!!
Jag funderar att kanske ha den i köket så småning om...men jag vet inte, det visar sig ;)

Nya koppar

Man tycker ju att nog är nog någon gång, att det inte behövs fler koppar. Men nej! Fast det handlar ju inte om ett behov heller, nej det handlar om ett begär, ett koppbegär. Och jag tror att jag har ett beroende också, ett kaffekopps beroende.. undrar om det finns något sånt?! Hur som helst så har jag det.
Dessa fick jag med mig hem från Claes Ohlson igår, stora prickar och små prickar, tog 2 av varje bara för de såg så bra ut tillsammans i affären att jag kunde inte bestämma mig.. typiskt!

Bilder från igår - på vårat bord

Igår gjorde jag ett ryck och gick ner på stan. Jag skulle banne mig ha levande blommor i vårat hem.
Så det blev ett par blå vad jag tror heter pärlhyacinter (?) så pass ogrön är jag i mina fingrar att jag inte ens vet vad jag köper. Vet bara att jag tycker att dom är väldigt fina.
Jag var ju såklart också in på Claes Ohlson (haha) på jakt efter "det vet jag när jag ser det" saker. Och när jag väl hade samlat på mig lite smått och gott och stod för att linda in mina fynd i papper kom jag på mig själv gilla pappret väldigt mycket och såg det framför mig hur jag skulle linda in mina nyköpta blommor med det naturfärgade pappret.
När jag väl höll på och piffa och puffa här hemma, plockade undan alla de sjuttioelva halvtomma kaffekopparna så såg jag att fatet till min Höganäskopp passade ypperligt som fat till min kruka. Tyckte det blev rätt snyggt, och det bröt av bland allt det svarta och de vita.
Jag är verkligen helt såld på trä just nu, och vill ha så mycket trädetaljer som möjligt är :)
Jag köpte även ett kartong hjärta som jag hittade på Lagerhause (tror jag betalade 29 kr för den) som jag trädde en utav toffsarna som jag köpte tidigare i veckan på Klippet ;) som tidigare nämnt. Hjärtat får stå framme på bordet och invänta Alla hjärtans dag då jag fyller det med smarrigt godis:)

Whitney - död

Jag känner att jag nästan tappar andan när jag hör från tv.n längre bort i rummet att Whitney Huston är död...
Vad surrealistiskt ... och varför jag tog åt mig så här är också märkligt, men jag känner för att gråta en skvätt. Hon har ju trots allt tillhört uppväxten på något vis.
Senast i veckan satt jag och youtuba låtar från både Whitney och Mariah Carey
Nä nu ska jag banne mig skvätta ifrån mig en stund...

Hissgardin

Det finns en butik här i Norrköping som heter Klippet. Vet inte om det är en kedja eller om det är något lokalt bara. Men, det har blivit en tradition att jag gå in där varje dag när jag hoppar av spårvägnen.
Oftast hittar jag något fyndigt, som t.ex den här hissgardinen. Jag trodde att jag hade kommit över min hissgardinsperiod, men den här var ju riktigt okej. Mer än okej faktiskt! Perfekt grå och ingen skrift. Ser ut som linne, fast det är det såklart inte, den kostade 90 kr :) Den kom i 3 storlekar och kostade då 80, 90 eller 100 kr.
Det kallar jag fynd :)

Pysslar

Yes, i veckan såg jag till att samla på mig material för lite pyssel i helgen. Och nu är det ju helg :)
Jätte mysiga garnnystan av 100% bomull i grått och vitt.
Jag köpte trärena kulor och tärningar för ett tag sedan som jag ville göra något dekorativt med och det blev ett band
Hittade även en second hand butik i Linköping, kommer inte ihåg vad den heter, men eftersom jag definitivt kommer återvända kan jag lägga namnet på minnet dä :) Jag köpte ett guldigt armband och 2 st gamla örngott gjort av linne.
Henrik har precis lämnat mig ... tills imorgon bara. Men jag Kan inte säga att jag är helt nöjd över det ändå :) Han ska träffa vänner, äta gott, bowla och sen ut på krogen.
Jag är väl inte självisk för att jag vill ha honom för mig själv va? haha
Fortsatt mysig lördag hörnini. Själv ska jag sätta på en kanna kaffe och fortsätta pyssla :)

Spånar - planerar - drömmer

Vi har planerat att ha en ö, köket tror vi är tillräkligt stort för att äntligen få plats med en ö.
Det var därför vi beslöt oss för att ha matbordet i vardagsrummet.

Men så har ju jag också tänkt vidare (såklart) jag skulle vilja ha hyllor eller bokhyllor längs en vägg. Ungefär något som den på bilden ovan. Perfekt!

Sen kan jag inte säga att jag skulle tacka nej till denna heller, skulle inte tacka nej till nått på bilden för den delen ;)

Bambu

Som det kanske märktes igår så var jag mer än mycket inspirerad igår, och trots mina smärtor inatt så hann jag med att någon gång under natten drömma om en pall som jag letat efter nu på nätet.
Jag har säkert sett något liknande tidigare eftersom jag drömmer om den. Men jag hittade en liknande hos Ilva för 249 kr.
Jag såg det väldigt klart framför mig hur en bambu pall skulle gifta sig så bra med vårens smutsiga pasteller:)

Hemma med smärtor från underjorden

Ja och med underjorden menar jag nästet där satan kommer ifrån!
Jag är hemma idag, både jag och sambon är hemma idag.. då jag satt i duschen i cirka 2 timmar i natt och då han inte vågade lämna mig (han tror att jag ska drunkna i duschen) så satt han med mig hela tiden. Han tog med sig täcke, kuddar och en bok och slog läger haha. Finaste människa!
Jag gav upp efter 2 timmars skållhet dusch och ingen luft och gjorde ett försök till sömn. Men då tog smärtan en annan vändning, och denna smärta får jag inte varje månad det är bara en handfull gånger jag faktiskt fått ondare än skit ont. Den (smärtan) tar ett stort tag om HELA magen, ända upp i mellangärdet och trycker, kramar och ungefär som om någon skulle slå dig där får jag ingen luft under kramperna. Jag blir såklart rädd då jag tror att det är något som kommer explodera inne i mig och jag kommer dö av inre blödningar och skriker och grinar som en idiot!
Det är ungefär hur min natt sett ut. När jag väl vaknade av klockan imorse fanns det inte en chans att jag orkade upp. Jag är så öm i hela tjejmagen och det känns som om mina inälvor förstorats 5 ggr och nu slåss om platsen.
Jag hatar att vara hemma när det inte är helg. Jag kan liksom inte slappna av och känna att det är förtjänad ledighet utan går omkring med dåligt samvete över att jag inte gör mitt jobb.
I alla fall så har jag tagit tag i att kolla upp varför jag har så här ont varje månad vid röda veckan och pratade med läkare för några veckor sedan och det låter som att dom misstänker det jag misstänkt en lång tid nu. Så jag har fått remiss till en titthålsoperation om 2 månader ungefär... det ska bli så skönt att äntligen få det bekräftat vad jag redan vet. Att jag har Endometrios.
Jag bara vet det!

DIY - Fler idéer

Ja idag har hjärnan onekligen gått på högvarv. Denna konstruktion skulle jag vilja ha över matbordet då jag kännt att jag inte vill ha en rund lampa över det runda bordet. Det blir för runt här inne och jag måste bryta av det med lite raka linjer. SÅ, som jag skrev i förra inlägget. Det behöver inte kosta så mycket att prova sig fram tills man finner det man vill ha. Sen om man är som mig så ser ett rum aldrig likadant ut en längre tid. Mycket kan hända när man känner sig inspirerad ;)
Jag tänker ge mig ut och leta upp en gren i min smak (haha) lampan har jag redan hemma, en stor glödlampa med klädd sladd, sen gäller det bara att hitta lite andra vackra hängningar. Det på bilden är bara ett förslag för att ge en bild av hur jag tänkt mig. Ja, spännande att se hur allt ter sig.

fick precis en annan "snilleblixt"


Jag har kämpat med min idé till köks ö ett bra tag nu. Visst jag har ett relativt stort kök men det är låååångt ifrån så som mitt drömkök ser ut, jag bor inte heller i ett hus eller i bostadrätt. så man får föröka hålla det enkelt, tills den dagen man bor i drömhuset iaf ;)
så här har ni något enkelt. Jag vte inte alls om det skulle bli snyggt. Men då jag såg Anna-Malin (heltenkelthosmig.blogspot) göra en avlastningsbänk i samma stil tror jag banne mig att det kan bli riktigt bra. Tanken är då attt jag inpregnerar träet i något riktigt mörkt eller kanske kör en vända med drivved betsen där med. JA, idéerna är många, tiden är knapp och tålamodet obefintligt. Jag vill göra allt NU! :)

idag går bloggen varm

Vissa dagar är ju bara så. Speciellt sådana här underbara söndagar. Det är ganska roligt ändå vad som är avslappnande för folk, och vad det kan skilja sig från person till person. För vissa är det en bra bok eller en lång promend i något öppet landskap. Jag uppskattar också det (förutom bokläsandet) men inget får mig på ett sådant bra humör som solljus ute och en massa fix och trix inne. RE LAX ING!
Nu sitter vi och ska glo på en film, det kändes rätt att dra igång en nu, det blev Die hard 1, ostkrokar och coca cola med en lime klyfta i (standard) :) lite tända ljus som pricken över i:et. Mys söndag perfektion!
Kastar in en bild av en genomarbetad och detaljrik ritning. En idéskiss av en tvbänk som jag tänkt bygga så småningom.
Den här till synes ganska avancerade tvbänken hade jag tänkt bygga ganska enkelt med mdf skivor. Två stående och en liggandes över. Vill ha en rätt lång bänk så den även kan fungera som yta för vackra blickfång och prydnader. Så vi får väl se när den tar form. Den kommer inte att byggas förrän jag är klar med bordet, det är ett löfte till mig själv och min sambo :)

Drivved bets


Jag har kommit på det. Jag vet vad jag vill att bordet ska få för färg! Jotun har tydligen kommit med en nyans som heter "Drivved bets" Den får det bli!
Efter noga investigations på google, så har jag förstått att det kommer att se ut som skänken ovan. Det kommer bli skit snyggt!
Nu ska jag spraya några fler ljusstakar. Det slog mig att jag blir provocerad av vanliga sivlver stakar nu för tiden. jag tål dom helt enkelt inte längre. Det kanske bara är en fas. Men nu åker alla på en omgång svart metall sprayfärg i alla fall.

Dova pasteller

(bild lånad av Day Home)
Runt i kring blogg världen läser man om människor som skriker efter vår, värme och framförallt dova pasteller. Jag kan inget göra än att ryckas med. Jag med vill ha värme, sol, D-vitamin, sova med 1 täcke istället för 2 + en filt (det är bara 18 grader inne hos oss)
Jag har faktiskt gjort något som jag aldrig gjort förrut och det var att sortera ut köksskåpen efter säsong. Jag vet att man i andra områden av hemmet brukar göra det, men det kändes helt enkelt inte rätt att glåma in i köksskåpen varje dag och se allt rosa och blommigt. Så bort med det, nu håller vi oss till neutrala toner tills våren kommer intågande. Men som det ser ut kan mina rosa och blommiga koppar få vänta en säsong till, då jag är heeelt och komplett förälskad i dova pasteller. Blekta färger av alla nyanser.
Tills dess får man fortsätta med sina ljus dag som kväll, tänd brasa, flera koppar kaffe och en frukost
i värmande kulör :)
Verum hälsofil med smak av blåbär, fullkornsringar med hallon och sen lite kanel över det :)
Gött!

lördag kväll

Ja det blev varma mackor á la Henrik till kvällsmat. Snabbt och gott (älskar varma mackor)!
Nu är jag gräsänkling igen. Henrik och Foppa (Henriks kompis) är nu iväg och kollar på Anna Ternheim som spelar i Norrköping ikväll. Trevligt för dom :) Eller, Henrik följer ju bara med sin vän, själv trodde han att han skulle på Tove Styrke, han vet ju inte skillnaden haha.
Jag är inget fan jag heller. Sådan där musik blir alldeles för pretantiös för min smak. Mina fördomar säger att det sitter ett gäng människor runt ett bord där alla är väldigt kulturella. De dricker vin och vet mycket om vin också. Säkert från någon tågluffar resa dom gjorde för ett par år sedan och som dom planerar att göra igen. Killarna har långt hår och knut. De pratar om samhällsrelaterde ämnen och ingen utav dom äger en tv, alla läser böcker istället. De syr kanske sina egna kläder, främst tjejerna då. Ev. så jobbar de med kläder, i butik kanske.
Sedan i framtiden när dom får barn så döper dom sina barn till Trulls, Herman, Gösta och Bosse. Enligt mina fördomar är det dom som lyssnar på Ternheim. Samma grupp av människor som lyssnar på Veronica Maggio.
Alltså blir det roligare än Family Guy eller ?! Haha Steeewie.......
Nä, nu ska jag ner till pizzerian och köpa mer cola. Jag har fått dille på coca cola och jag måste ha ett par glas till, bara ett par glas till.

Lördag morgon

Finns mycket att säga om dessa kort.
1: jag är verkligen ingen naturbegåvning vad gäller fotografering. Det verkar som att det bor en inbyggd fotograf i alla, men inte i mig.
Systemkameran har kommit, eller båda 2 har kommit. Fast det är bara min som går varm här hemma.
Jag knäpper på allt, och då menar jag allt! Henrik hålller på och blir galen. Jag har väl ca 100 kort bara på när han sover haha Man måste ju lära känna kameran och eftersom jag är en sådan som aldrig läser bruksanvisningar då det tar alldeles för lång tid och jag är en smula otålig med en stor näve damp så är världen min skola :P Practice makes perfect, det är mitt motto! Sen googlar jag ju, på
a l l t.
Visste ni förresten att fåglar flyger i en V konstruktion för att alla ska få fri sikt framåt och snålskjuts på fågeln framförs vingslag, så kallad aerodynamik?
Sådana spännande saker googlar jag på exempelvis...
nr 2: Ni ser kanske också att bordet ännu inte har fått färg, ännu ett karakteriserande drag hos yours truly.
Jag gör mycket på en gång och precis vid mållinjen gör jag tvärnit och vilar en stund, timmar, dagar, månader, år. Kan även bli för alltid, sånt visar sig.
Det kommer bli färg på det här så småningom, det är jag säker på. Säkert någon gång innan jag får besök, det brukar gå till så. Det är då jag brukar ta tag i städningen, disken, soporna, den 2 meter höga tvätthögen som blivit 1 med inredningen.
Under tiden så går jag omkring och "snyggar till". alltså istället för att ta tag i nått så kan jag ställa mig och snygga till oredan. Ex. om jag nu ändå ska ha diskbänken fylld med disk och jag vet att jag inte kommer att ställa mig och diska den ännu, då ska det ändå se bra ut, symetriskt ordnat. Fantastiskt dumt!
Nu ska jag ta tag i vårat hem i alla fall, Henrik får nattbesök inatt. Tack och lov, för jag behövde verkligen städa.
KRAM

Mer ljus

Detta ljus står vid sängen. Det är ett ljus från HM home, som farligt nog bara ligger en spottloska härifrån.
Jag och Henrik var där för någon vecka sedan och bara strosade.
Det var förr förra helgen, vi hade tagit en brunch på ett fik och jag bestämde åt oss att vi nog måste kolla lite på vad dom hade på HM home.
Jag stod och höll i ett vitt ljus samt ett svart ljus och vägde i mitt huvud vilket som skulle få följa med oss hem, vitt eller svart. Tufft beslut med andra ord.
Bredvid mig står Henrik och fingrar på alla andra ljus och självklart tappar ett utav dem i golvet och går i 100 bitar. "Vitt får det bli" tänkte jag och ilade iväg till kassan.
Livet är spännande med min babe;)

Ljus var det här

Åh, fredags mys, äntligen!
Hittade lite ljusglas igår som har fått ta plats på den öppna spisen som stått så tom och gapat på mig varje gång jag gått förbi.
Jag gick in på Åhlens och hittade ett vanligt dricksglas i väldigt tunt glas och i en ljusblå ton för 29 kr.
Sen var jag in på butiken "klippet" här i Norrköping och hittade små ljushållare i vanligt glas och i grått glas, de kostade 9 kr st. Som hittat så jag köpte fem st :)
Här har vi precis svullat pizza och myst med en kopp kaffe efteråt. Kaffe efter mat är ett måste! Håller nog i sig sen den tiden man rökte. Då var det kaffe och en cigg efter maten som gällde. Eller så skippade man maten och tog två cigg och en kaffe. Kanke inte det smartaste, men nog f*n höll man sig smal alltid! Sen jag slutade röka har jag gått upp 10 kg. DET är inte okej, inte okej alls...
Slutligen, hoppas ni haft en skön och rejält mysig fredag ni med!

Veckan som gått

Det känns som 3 veckor i 1 vecka, lite som ett kinderägg. En kindervecka har det varit.
Fast utan överraskningsmomentet (fatta man ju).

Jag har haft en skön vecka, en tråkig vecka, en rolig vecka, en bråkig vecka och en frustrerande vecka!
mycket hinner hända på kort tid när man heter fröken Sundgren. Man kan då aldrig anklaga mig för att vara slentrian direkt! 

Relationen mellan mig och Henrik fick känna på ekorrhjulets krafter. Med det menar jag att jag tröttnade, och jag tröttnade med besked! Det ska ha ekat mellan husen på S:t Persgatan, och Henrik blev mycket varse om att jag var minst sagt missnöjd över hur vardagen tagit sin form sedan vi flyttade. Jag kunde inte ha det så här. Tacka vet jag stabilitet och rutiner, men det här var ju bara löjligt tänkte jag.

Det roliga med mig är att jag inte vet om att jag är missnöjd och bygger upp för ett kommande krig under tiden jag gör det. Det kommer oftast som en överraskning för mig med. Så där sitter vi… han som ett frågetecken och jag som 3 utropstecken in his face!!! När det gått så pass långt att jag faktiskt har suttit och surat i fåtöljen i några dygn då vet man att det oftast är försent för att göra något åt, då är det bara att spänna fast sig för snart blir det åka av. Jag är som en vulkan… det ”poffas” upp små rökmoln här och där bara för att ge varsel om att helvetet brakar lös snart. Och rökmolnen är oftast blickar som visar att det snart blir synd om honom.

Nu pratar vi om att det har gått kanske 3 dagar sedan vår "smekmånads tid" så stackaren har nog inte fullt ut hängt med i min sväng och i små tappra ögonblick närmar han sig mig för att ge mig en kram eller en puss... någonstans… i mitt bortvända ansikte… På örat landar den…


Sen är det bara att vänta … dagar av tystnad och förskräcklig stämning infinner sig… tills en kväll vid middagsbordet då Henrik råkar tugga fel. JÄVLAR!!! Nu ska han NEEER!!! Ett hav av ordbajs kommer ur min mun och jag kan inte göra något för att förhindra det. Jag är hemsk, jag är elak och jag är främst ”jag förtjänar stryk” spydig! Det hade väl endå varit en sak om man hade stannat vid att vara saklig och respektfull medan man bråkade med sin andra hälft. Men neej, nej inte jag! Jag skriker efter varje mening att ”allt är tillåtet när det är krig Henrik”.


Jag märkte dessutom av vissa kulturkrockar nu medan jag verbalt ”plocka ner” min kille. Jag uttryckte mig att han måste vara totalt talanglös vid något tillfälle, då han i sin tur tar det väldigt bokstavligt och inte ALLS uppskattar att jag säger att han inte har någon talang. Han sätter ett P för min terrorism och krigsmarsch på direkten, och där var mig herravälde över.
Han lät mig alltså slå mig trött och sen när han tyckte att nog var nog då behövdes det inte mycket för att göra mig skit i byxan. Jag lugnade ner mig och sen var allt bra igen. Det som behövdes sägas var ute i det fria och vi lärde oss något av detta.
Jag; att saker går att ändra på och göra bättre bara man pratar om det och att båda förstår varför det behövs andras på.
Han; att jag är smått psykist instabil.
Vi har ändrat våra vardagliga mönster och nu är jag lyckligare än innan… tänka sig.

Det tar på krafterna att få ett totalt sammanbrott och jag har inte haft många stunder över till något mer an att ta mig till arbete, stoppa mat i min mun och sköta hygienen …


RSS 2.0