Glögg och kaka


Idag slutade vi ganska tidigt om man gemför med andra dagar i veckan. halv 6 var jag hemma idag, men då hann jag även med en vända på affären först där jag köpte hem glögg till Henrik, julmust till mig och lite saffran. Känner mig mer eller mindre tvungen till att baka en massa nu när jag köpte 40 ägg sist vi var och handlade. Det var extrapris på ägg så jag kanske kan ha överdrivit lite.. men jag erkänner inget!

I alla fulla fall så blev det en saffrans kaka a la Leila, med en extra tvist av moi :) Fruuktansvärt god kaka, så pass god att Henrik själv har ätit halva och faktiskt går omkring och tror att jag kan baka OCH laga mat... stackarn!
Jag gjorde ordning tosca smet och hällde över kakan dem sista 5 mintrarna i ugn, som sagt till och med jag tyckte att det smakade bra.

Nu ska jag försöka flirta mig till en massage tror jag, wish me luck.

Kramis

Invigning av en prickig härlighetFormen hittade jag idag på Claes Ohlosn för 79:- sooom hittat!
Men, jag har väl aldrig sett sådana röda människor!! Vi kommer direkt från kylan och till en 200 grader varm ugn, då ser man ut som att ut som en polkagris sen.
Från det ena till det andra, är det NÅGON som har hört Lacken eller? Han från Mammas Nya Kille? alltså jag döööööör det är så skojj! :D

Kramis

First day at workJag skriver om det jag skrev igår kväll, jag var inte vid mina sinnes fulla om jag säger så..

 

Nu sitter jag här, första dagen avklarad.  Har redan hunnit vara ute på ”fältbesök” också där jag fick ha på mig en 7 strl för stor signalgul jacka + HJÄLM! Japp, ni läste rätt. Jag såg ut som Bambi på ojämn mark när jag spatserade förbi alla Skanska grabbar som måste ha undrat vad faan jag gjorde där.   

Vi har även haft någon slags konferens via någonting externt och modernt (??) Vi skulle lära oss mer om vilka projekt som finns där ute för att förhindra räls-spring, och i och med det fick vi se en 8 minuter lång film av 2 personer som blivit av med både liv och lem av tågen L huualigen!

Vi fikade också, vi fikade till frukost, vi fikade på för middagen (vilket man skulle kunna tro var frukost fikat) icke! Vi fikade på lunch, under lunch och efter lunch. Eftermiddags fika och” avrunda jobbet” fika. Under en utav detta fika så hände något.. något så bissart och oväntat.  Han den äldsta utav dom alla böjar kasta pepparkakor som ninja stjärnor med ljudeffekter på han som skulle lämna sjukintyg då han precis opererat sig.

Spänningen var olidlig.. vad händer, vad gör han och hur mår nu den drabbade så att säga.

Skitbra! Han börjar mata pepparkakor han med och citerar nått ur Star Wars.

Vad i ?!

 

Efter jobbet mötte jag upp Henrik och vi drog en vända på stan, jag var ute efter ett par svarta smides ljusstakar. Jag hittade ett par på Claes Ohlsson för rimlig peng. Men när jag tände dom hemma blev jag besviken.. dom lyste inte så starkt och det är inte dem traditionella ljusen heller. Formen älskar jag. Så nu står vi där vid vägskälet, estetik eller funktion?? hmm … J äh, vi vet ju alla vilken väg jag kommer gå, why pretend.

Sen gick vi och åt en bit I väntan på bussen, vi hittade en jätte mysig liten restaurang som hade en levande brasa.

Henrik åt en bit medan jag satt och säg på en körsbärs milkshake, yum yum!

Ja det var väl det J

 

Nu är det igång, jag är nu officiellt en Trafikverkare.


1.a advent i flytt kaos


Jaa, vad skriver man efter så här länge?! Det har hänt så mycket på så kort tid att det skulle nästan ta mig längre tid att berätta. Men det ska jag göra ändå :)
Jag ska berätta allt om hur 2 änglar kom in i mitt liv och räddade det. Jag ska berätta om dyrbar tid med min syster. Berätta hur det går med min kärlek, berätta om när jag fick säga hej då till mina absolut bästa kollegor någonsin och hur jag lämnade Gävle.Berätta om hur jag nu bor i Motala och 10 tusen saker till,  allt detta ska jag skriva och berätta om.
Men nu ska jag bara mysa mitt i kaoset (bland påsar och kartonger till förbannelse) med lite adventsljus, julmust och snart Bingolotto :)

Det ni ser på bilden är väl det mesta "julpysslet" man kan hitta här hemma, känns lite som att kasta pärlor åt svin att göra något här nu. Men adventsljus lär man ju ha iaf, så jag snodde ihop som helt enkelt får fungera. 


Vi hörs snart igen ;)

RSS 2.0