Sovrum


Detta är vad jag kan bjuda på i form av någon slags överblick av ett rum. Alla rum är mer eller mindre katastrofala. Ingenting är gjort egentligen. Inget rum är klart. Man väntar på den där dagen, ni vet. Den där Dagen som man säger att man ska göra allt det man inte orkar just då. Men den dagen tycks aldrig dyka upp.
All kraftansträngning går åt till att ta sig upp och iväg till arbetet. Sen hem och peta i sig någon mat. När man är klar med dom bestyren, ja se där då var klockan 9 på kvällen och kvällsrutinerna tar fart. "men i helgen, DÅ" nej, det blir aldrig så. Nä nu får det vara så här tills vi bott in oss. Tänker inte fara iväg och tokhandla en massa som i slutändan inte blir använt ändå. Så gör jag JÄMT: But no more :)
Ja, i och med att min nya kamera ligger i spillror på något Shenker kontor i Sverige är mina kort knäppta med min -37 megapixlars stenålders mobil blir kvaliten till vad den blir, så håll till godo!
Imorgon far jga till Gävle. GUD så jag längtar! Jag har kommit att uppskatta vänner och Gävle på ett sätt jag aldrig gjort förr. Jag blir gråtmild bara jag tänker på dem... Och det blir väldigt tydligt hur vänner som jag inte haft så mycket kontakt med på slutet, hur mycket de faktiskt betyder för mig! Vänner är bäst, vad skulle man göra utan sina vänner!? Och jag har några utav dem bästa som finns och så är det bara! <3

Det här med att skratta åt sina egna skämt

Det har jag alltid varit expert på. Jag är hon som ska berätta ett skämt, en rolig händelse om så vill och skrattar sig igenom hela berättelsen. Så pass att allt blir osammanhängande för lyssnarna som väntar på att det ska bli roligt någon gång. Men det blir aldrig så.

Nu är de så att jag tagit det här till en ny nivå. Jag drömde att jag var och hälsade på mitt gamla jobb, och där bjuds det alltid på skratt, hysteriska skratt! Där var jag i alla fall, vid lunchtid och vi satt och spelade sällskapsspel. Humöret är på topp och jag riktigt känner hur glad jag är av att vara tillbaka. Jag vänder mig mot Ann-Charlotte och säger något internt antar jag, och jätte roligt (enligt mig) minns inte vad jag sa. Men jag menade att vara rolig i drömmen och rolig det tyckte jag att det var. För jag sätter igång och gapar för full hals och det yttrar sig på det sätt att jag även häver ur mig ljud på riktigt och väcker både mig själv och Henrik som är livrädd och frågar vad som är så roligt.


Lax med färsk pasta

Färsk pasta blir ju så mycket godare än vanlig pasta tycker jag. Härom kvällen åt vi lax i grädde med grönsaker och pasta. Super gott!
I morgon ska jag prova på varm smörgåstårta. En kvinna på jobbet gick i pension förra veckan och bjöd på det. Hade aldrig hört talas om det innan, men GOTT var det. Dock kommer inte jag använda mig utav bacon eller svamp. Det måste ju kunna gå att göra med vilken fyllning och röra som helst egentligen.
Mumma :)

Alltså, det här händer inte!

Detta var mailet vi möttes av idag.

"Hejsan,


Jag var tidigare idag på Schenkers kontor och skulle väga paketet, och självklart tappades den så att objektivet lossnade från kameran.
Det var de på Schenker som lyckades tappa den och de ska betala för skadan om den inte går att laga.
Jag kan bara beklaga att det här hände, den har ju garanti kvar men jag tror inte att det här går på garantin.
Om du fortfarande är intresserad om den går att laga finns den kvar. Annars kan jag inget annat än be om ursäkt att nåt sådant sker.

Beklagar ännu en gång.
/Tony"

Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej!!! Nej, nej, nej. det här får inte hända! HUR kan detta hända?

jaja, positivt är väl det att jag inte hann betala något i alla fall... po si tivt
*djuuuuuup suck, axel ryck och hängläpp*

Spanish Guitar

Men OJ oj! vilken trip längs memorie lane hörni. Jag blir ju nästan kär på nytt, och det i en kille som heter Mikael Lindqvist. Ni förstår att den här låten gick på repeat i ett helt år när jag skulle sova, tror det var i 8.an.
Jo jag var ju så där mysigt kär.. fast på håll! Jag måste erkänna att jag hade mer skills på att dejta och vara "svår nog" på den tiden. Jag trivdes mer att suga på karamellen och tänka på killen ifråga när jag kom hem i stället. Att stå framför spegeln och planera en klädsel till morgondagen, vad man skulle säga och göra. Vart man skulle gå på rasten osv. Det var en magisk tid det där,  högstadiet. För vissa förstår jag att det inte var så magiskt ... men jag var nog som lyckligast då!
Det blev för övrigt jag och Micke tillslut. I ungefär 5 sekunder. Jag visste att han var ökänd för att vara en förhållande kille, han var bara 14,15 år men hade ändå hunnit med 2 st 1 års förhållanden. Det var en livstid på den tiden.
Så när han efter månader av flirt frågar mig på Metro, byns ungdomsgård, om jag vill följa med till biljardrummet fick jag råpanik. Neeeeej, jag vill ju fortsätta flirta och tänka på dig kvällarna bara, tänkte jag!
Jag kommer ihåg hur han satte sig i en soffa och saxade min hand med sin och då visste jag, drar inte jag nu då är vi ihop och nä, det fick ju inte hända. Svinig som jag tydligen var sa jag att jag skulle hämta något och drog som en avlöning hem. Och 2 månader senare var han och Sara Andersson tillsammans och det var dom i ja, jag tror det höll gott och väl 1,5 år! Jag bande väg för deras lycka .... eller nått
Ja, det var lite minnen från denna låt det. Goda tider. Vill tillbaka=)

Kalender 2012

En vit fickkalender för 2012, perekt! 49:- om jag inte missminner mig. Från Claes Ohlson, kan ni tänka er. Känns som att jag upprepar mig själv. "Claes ohlson, Claes Ohlson"! Bare with me ;)


Krispigt vitt i vår

Åh, åhh, åhhh! Så snyggt! Krispigt vitt... ja så får det bli i vår! Det är en trend jag mer än gärna hakar på. Så fresht :)
Det var allt för idag känner jag, min sambo är trött och vill sova. Så sov då säger jag! ;)

Färgglatt 2012

 

Dessa godheter finns hos Gina Tricot och blir dina för 199:- och jag är minst sagt sugen på ett par i varje färg!

 

 

Dessa är från Nelly och kosatr 299:-

 

Men så var vi in på MQ häromdagen där dom hade gaaalen rea, 70% på en hel del och då hittade jag ett par blå byxor för ynka 149:-. Ni kan ju räkna ut själv vad jag sparade på det ;) Så pass att jag slog till på en ljusrosa kavaj för 299:- också 70% nedsatt. Tillsammans gick kalaset på 448:- och det för mig är billigt nog för att vara MQ.

 

 

 


2 kameror rikare

 


Så där ja! Då var man 2 kameror rikare :) En tillsynes snygg retro kamera till Henrik samt en nyare Nikon till mig själv, åh så skojj det ska bli!
Men med tanke på min historik så ska jag definitivt inte ropa hej förrän brevbäraren står vid dörren! Har en mindre ljus historia med näthandel, men jag tycks liksom aldrig lära mig heller... nu HOPPAS jag att detta är seriösa säljare och att jag och Henrik faktiskt får våra nyvunna kameror :)
Tänk så mycket roligare fotoknäppning lär bli. Och så mycket finare kort vi lär få.
Vi som även sagt att vi ska framkalla kort och sätta i album. Personligen så tycker jag att det är så mycket mysigare att sätta sig för att bläddra igenom ett vanligt fotoalbum än ett digitalt på datorn.
Nu som sagt håller vi bara tummarna på att kamrorna kommer hem till oss :)

JAAA!

Uppd. Vi vann! :D Kameran är vår! Jäklar vad ihärdig jag var. Vi la en gräns för just den här kameran att den inte fick kosta oss mer än 500 kr (inkl. frakt) och det är precis vad vi lyckades med, med några ören över dessutom :)
Nu ska vi se hur det går för vårt andra bud. En Nikon D40. Den här auktion är klar vid 19.35 ikväll.
En kamera till Henrik och en till mig, då kan vi ju sitta och knäppa på varandra hahaha när vi sitter kring det löjligt stora bordet och mer eller mindre skriker till varandra för att höra och höras. Jag har ju föreslagit walkie talkies, men Henrik är osäker på om de säljer sådana nu för tiden ....

Klicka för att stänga fönstret


Nu kör vi!

 

Jag och Henrik är sugna på systemkamera vi med. Eller det har ju jag varit länge, men ekonomin har inte rått för en.

Först och främst så vill vi ha en modern vanlig kamera en  Nikon eller Canon. Men sen så är vi ju hemskt sugen på en lite mer retro också. Tror att det kan bli en hel del charmiga kort med en sådan. Så idag fann vi en sådan på Tradera och nu budas det för fullt. Än har vi högsta bud och det är 10 min kvar, håll tummarna!!!


Go simpel

Ibland är helt enkelt det enklaste det som är snyggaste. Precis när jag är på väg att ge mig hän, klänningar, söta kjolar massa bling och pumps i olika slag hittar jag denna bild och jag känner mig direkt som hemma. Mer sånt här nu :) Måste bara bli av med pukerna, för jag har en aaaning större än bruden på bilden.

 

Jag förstår inte det, ska inte brösten också sluta växa vid en speciell tidpunkt i en kvinnas liv? Mina fortsätter och fortsätter och fortsätter!

Självklart, när jag tillhör dem tjejerna som tycker att det är vackert med små bröst.

Sist jag köpte BH fick jag då minsan åka hem med en 85C.. the biggest yet. Jag har sett framtiden (mormor, mostrar och mamma) och den är inte vecker!


Tufft

Vad jag önskar att jag hade ordets gåva. Då hade jag skrivit perfekta texter som målade upp precis hur jag mår nu. men det blir inte perfekt det blir bara jag ...
Jag är rädd ibland att jag är så pass sjuk eller skadad att jag behöver hjälp, kanske profissionell då jag har blivit lite utav en expert på att mörka djupt liggande känslor och problem att jag själv inte märker av dem längre. Men ibland så kommer dem upp och jag känner just hur ont jag egentligen har.
Nostalgi för mig är lika med smärta och tunga bedövande känslor! Det kan vara en film, en låt, en lukt ja vad som helst som får något att bubbla upp till ytan och jag minns exakt hur någonting var i ett ögonblick för 20 år sedan. Jag blir SÅ ledsen och det enda jag vill göra är att vrida tillbaka klockan och återvända...
Det började en film nyss, Patch Adams och i ett ögonblick var jag tillbaka i mitt nattlinne, sittandes på den ihopfällda sängen i Lenas vardagsrum. Det luktar kaffe och snön yr ytanför fönstret. Det är ljust ute och det är söndag. Söndag... den värsta dagen av alla dagar. Söndagar betydde hemresa, lämna Lena och Söderhamn.
När jag växte upp var det de enda jag och Jenny ville. Stanna kvar i Söderhamn för alltid, hos Lena och Perra. För mig som kommit mer överrens mer släkten betydde det att jag fick vara med dem också. Allt förutom att åka hem, hem till mamma och vem det nu än kunde vara, det ändrades rätt frekvent.
3 sekunder av en film som är så fin och så bra betyder tortyr för mig. är det inte märkligt.. men jag vägrar knäppa över så jag får ta pauser ibland när det blir för tungt över bröstet. Då ställer jag mig i burspråket, tittar ut över torget på alla männsikor och tappar bort mig i dem och i deras liv som  jag föreställer mig.
Det blev ett mindre roligt inlägg nu, men detta är också en del av mitt liv. det är så här det ser ut tyvärr. Även solen har sina fläckar så att säga :)Kedjehalsband

 

 

Jag vaknade nyss. Det har varit en sådan oxvecka och jag är sluuuutkörd!

Nu sitter jag här i fotöljen, den nya som vi krigar om på kvällarna. Men eftersom det bara är jag här så är allt detta mitt nu, mitt, mitt och bara mitt! mohahahaha

 

Henrik har varit borta sen igår. ett ord; Bandy. Det är tydligen värt en bussresa på 4 timmar dit och 4 timmar hem.  I don't see it :)

 

Jag kikar runt i rummet nu och det märks att man varit en zombie i veckan, för fyyyyyfan hur det ser ut här. godispapper, glas och spår av mina pyssel överallt. ååååh, hur ska jag orka?!

Jag blundar, kliver över och går och lägger mig igen. Det låter sunt, så jag gör så :)

Eller så blundar jag, kliver över och kokar kaffe.

Kaffe får det bli!


Finn 1 fel

Blir ni sugen på kryssnig?
Hur kan man inte se något sånt här när man trycker tidningen? :)

Tavla - Uggla

Ja då var jag igång igen då. Jag ser något jag vill ha och istället för att överväga att införskaffa eller köpa så tänker jag "det där kan ju inte vara så svårt att göra själv"! Roligt med något unikt med även om inte konceptet är det.
Så här blev min egna version av Ugglan!
Jag är så trött så trött nu för tiden. det är inte klokt hur trött man kan vara. Jag skyller på avsaknaden av snö!
Det finns ju minus att bo i södern med ;)

IKEADem här hittade jag för ett tag sen på Ikea. Tyckte att dom var så fina så fina att jag knep dom direkt utan att ens titta på priset, det var en sådan där gång "kosta vad det kostar vall" jag menar vi var ju trots allt på Ikea, hur dyrt kan det bli. Inte alls tydligen, såskopp 59:- samt skål 79:- sooooom hittat, skrek jag och skuttade hela vägen till bilen ;)

Nyblom och kollén

  


Dessa fina hittade jag i en butik som jag aldrig hört talas om innan jag flyttade till Norrköping, Bolagret. Jätte mycket fint, stort utbud och inte till allt för dyra priser heller. Visst fanns det väl, men det mesta låg inom rimliga priser. Jag kommer att bli en frekvent besökare har jag på känn:)

Snart vankas det After Work med jobbet, min allra första med Trafikverket.


Ett bord in the makingJa, när man inte hittar ett bord tillräckligt stort, då får man helt enkelt slå sina kloka huvuden ihop och bygga ett själv. Men med tanke på att min sambo är helt teknik förskonad och inte är ett dugg tekniskt lagd så blev det jag som fick ha på mig snickarbrallorna :)

Iväg till Bauhaus för material och verktyg sen var det hem och klura ut första steget. Det tog en stund men nu börjar det faktiskt arta sig. från ett fyrkantigt plank till ett runt obehandlat träbord.
Nästa steg blir att slipa och sedan måla det. Jag funderar på att bara betsa det och lacka eller om jag ska vitsåpa och lacka... tycker ju om den ljusa träfärgen.

Hursomhaver så kastar jag in en bild sen om och när det blir klart :)


Ugglor - en inredningsdetalj


Jag har själv fastnat för den här trenden måste jag erkänna. Så pass att jag gjort min egna tavla med ugglemotiv. Jag visar sen när jag äger en kamera som inte har minus 37 megapixlar och ger kort som ser ut som myrornas krig ;)

en lördag

 

Jag sa det till Henrik när vi gick på stan att det är helt otroligt vad bra man kan må bara av att det är ljust ute. Att få röra sig utanför 4 väggar medan det är dagsljus. Jag blir full av energi och den här lördagen gick åt till att pyssla och få till mer här hemma.


Jag bjuder på en glimt av vardagsrummet och köket samt en bild av våran nya lampa. Har inte bestämt mig för om jag gillar den än... :)
Nu måste jag sova innan ögonen sluter sig för mig mitt i bloggandet.
Godnatt godnatt!

Kärlek

Jag är så lycklig, så nöjd och jag är mer kär än någonsin. Vi har äntligen fått våran vardag, vårat liv ihop och det är ett fint sådant. ett så otroligt roligt sådant!
Han är min bästa vän och jag är såå otroligt glad över att att jag har honom, han är den bästa Henrik som finns :)
Jag älskar dig!

En idé

Åh som jag har trånat efter Day Home brickan! Men en small för 950 kr känns så där faktiskt ...
SÅ, när jag var på Ikea sist såg jag att en utav deras brickor påminde lite granna om den jag ville ha, dock utan fötter och inte alls i rätt färg, men allt annat ;) hahaha (man ser vad man vill se).
Fiffiga lotta som jag gärna tror jag är fixar det, tänker jag då :)
Så en bricka från Ikea för 79 riksdaler, lite sprayfärg från Claes Ohlson för 60:- någon smart lösning med tassarna under och voila jag har mig en ungefärlig bricka som jag dreglar efter.

Jag drömmer och jag planerar men varken tiden eller pengarna finns till att göra allt man vill på en gång och så är det väl för alla. Då sitter man tillslut här med sina bild collage och tänker " en dag ... en dag!" och sen sover man gott :)

 

Natti natt

 

 


Handmade stämpel

Huur charmig är inte denna stämpel då?? Om det inte hade varit för att den var slut på lagret hade jag klickat hem en bums! Men jag får helt enkelt vänta snällt och hålla ögonen öppna istället :)
Ni hittar butiken här

En produktiv dag

Oj vilken dag det har varit. Jag och Henrik tog med oss listan på saker vi behöver och drog iväg till Linköping.
Där möttte vi upp Henriks mamma och pappa, som fick stå för bil :p
In på Ikea fort som attan, köpte fotölj och sen iväg till Norrköping igen.
Där hittade vi resten:

Ett soffbord från EM möbler

6 st vita "skinn" stolar från Rusta

Brickbord från Rusta

2 st vita bockar

+

En blyertsgrå öronlappsfotölj från Ikea (som jag inte hittar bild på)

 

Ja, det blev en hel del saker och det behövdes. Nu sitter vi här fraför tv.n med brickbordet mellan oss, en massa tänka ljus och äter mat vid bord för första gången på 1,5 vecka. Lyxigt värre ;)


YESSTYLE

 

Men haaaallåååå där! :D

Så här kommer jag d e f i n i t i v t att gå klädd i vår!

 

Längtar redan ....


Familj på besök

 

Min mamma och 4 utav mina syskon var här och hälsade på Ons-Tors. det blev direkt fullt hus om jag säger så, lägenhgeten kändes inte alls lika stor längre, det låg folk överallt. Madrasse, kuddar, leksaker, mobiltelefoner och ungdomar! Helt plötsligt så är mina små, små oskldiga flickor attitydsfulla, hormonella och kaxiga. tuggade fradga och muttrade fram något medan dom smattrade på I phonens. Vad hände, NÄR hände det liskom??

 

På på onsdagen när jag kände mig lite piggare så tog jag och Henrik med oss Frida (15), Ida (13) och Hanna (11) på bio så mamma fick vara hemma med Neo (2,5 år). Vi såg The Stig Helemr story och den får väl ett G som i godkänt, men mer blir det inte.. den var lite små seg i början.

 

 

Ida bloggar ju numera också ... åhåjaja. Så här bloggade hon genom sin mobil :)


Inspiration - vardagsrum

Bild: Femina.dk


Precis när man tror att man har sitt vardagsrum uträknat och vad det är man ska ge sig ut på jakt efter härnäst så dyker något sådant här alltid upp! Puder rosa, vitt blandat med naturmaterial/färger och betong. Ååååh så vackert !


Samtidigt som jag trånar efter dessa kulörer och efter betong material så har jag ju även fastnat hårt för möbler av det mörkare slaget .. svart är det nya vita nu (för mig iaf). Förr utan någon större eftertanke så  valde jag vitt på ren automatik, allt skulle vara vitt men på senste tiden har jag sett så många fina hem med mycket svarta/bruna möbler och det är minst lika snyggt! Men som sagt, sedan dyker detta upp och jag är på ruta 1 återigen. I-lands problem så det bara sjunger om det :D


Andra vackra omgivningar


Bild: Tine K


Bild: Sköna hem


Detta vackra hem tillhör en utav grundarna till FACE Stokholm. Otroligt snyggt tycker jag, speciellt att använda sådan stora och ståtliga speglar som väggprydnader, ist för tavlor.

Ja det var väl det, nu ska jag fortsätta tråna :) God kväller!


Kloka ord

I ett nummer av Allt i hemmet finns ett reportage från danska Feng Shui-konsulten Ranvita la Cour's hem... I denna säger hon bland annat:
"Först när du har lärt känna dig själv kan du skapa ett personligt hem. Innan dess kommer du bara att vara en kopia av trender och stilar i tiden och i din egen umgängeskrets"

Och det gick rakt in i hjärtat faktiskt... för lite så är det ibland och man tappar bort sig själv i andras hem.
RSS 2.0